About Me




Stéphane Sucheta is a third-generation chef with more than thirty years of culinary experience - his grandmother was a private chef and his father did all his career as a close manager of Gaston Lenôtre, from the first shop in Auteuil until the school in Plaisir - He started his career in Paris with the acclaimed pastry chef Eric Saguez, M.O.F, developing his skills among the bests and participating in many prestigious contests. He followed then his professional path working in some renowned Relais Desserts (international association gathering the best pastry shops around the world). Honored to be selected at Matignon, he served Prime Minister Michel Rocard for one year and at the age of twenty-four, he became the pastry chef of the famous Hotel Nikko Mexico, managing a team of thirty, before moving to Saudi Arabia for the unique Leylaty Group, attending the King and Princesses. He then joined Pierre Herme, teaming with Christophe Michalak, both working as international consultants for the worldwide known chef. In 2003, he opened Yauatcha in London with Alan Yau, the acclaimed English restaurateur, and was also in charge of his other famous restaurant, Hakkasan, both rewarded by a Michelin Star and listed in the best 50 restaurants in the world. Since he continues his international career as consultant, helping other companies to develop their business

  At the crossroads of personal influences and the liking of many journeys, his creations build a soul identity, while playing of all the ranges of the culinary directions!

  His cooking is intuitive, inspired by journeys, feelings and discoveries..

"I create dishes which I like, with the passion for the taste, textures, the colors and the design "

  A contemporary style, evolutionary, minimalist... A pure creative cooking, all in smoothness and accuracy of tastes, with always a passionate respect for the ingredient

     For an ultimate Quest, Pleasure!

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Fort d’une expérience culinaire de plus de de 30 ans, troisième génération de chefs - sa grand-mère était chef de maison privée et son père a fait toute sa carrière en tant que proche cadre chez Gaston Lenôtre, depuis la première boutique à Auteuil jusqu'à l’école de Plaisir - Stéphane Sucheta a travaillé pour les meilleures compagnies en France et autour du monde. Après un apprentissage à Paris au près du célèbre chef Eric Saguez, M.O.F, il fit ses armes auprès des plus grands et participa à de nombreux concours prestigieux. Formé chez les meilleurs, au sein de l’association des Relais Desserts, il fut sélectionné pour être le chef pâtissier de l’hôtel Matignon, au service du premier ministre Michel Rocard. A l’âge de vingt-quatre ans, il prit les commandes d’une équipe de trente personnes à l’hôtel Nikko Mexico, avant de poursuivre sa carrière aux pays des « mille et une nuit », réalisant ses créations pour roi et princesses. Avec Christophe Michalak, il devint ensuite consultant international pour le célèbre chef, mondialement connu, Pierre Herme, avant d’ouvrir Yauatcha en 2003 avec Alan Yau, le célèbre restaurateur anglais, et s’occuper également de son second restaurant Hakkasan, tous deux étoilés Michelin et classés parmi les 50 meilleurs restaurants du monde. Il poursuit depuis sa carrière internationale en tant que consultant, en aidant d’autres compagnies à développer leur business

 
  Au carrefour d'influences personnelles et au gré de nombreux voyages, ses créations se font autour d'une identité propre, en jouant de toute la gamme des sens culinaires !

  Sa cuisine est intuitive, inspirée de voyages, de sentiments ou de découvertes...

       "Je crée les plats que j’aime, avec la passion du goût, des textures, des couleurs et du design"

  Un style contemporain, évolutif, minimaliste. Une cuisine créative pure, toute en finesse et en justesse de goûts, avec toujours un grand respect pour l’ingrédient !

    Pour une quête ultime, le Plaisir !